CURS VÂNZĂRI FII DE NEOPRIT - DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT

În acest moment poți fi oriunde, făcând ceva. În schimb, stai singur în fața unui ecran. Deci ce ne oprește să facem ceea ce vrem? Să fim acolo unde vrem să fim? În fiecare zi ne trezim în aceeași cameră și urmăm aceeași cale, să trăim fiecare zi ca pe cea de ieri.Cu toate acestea, fiecare zi a fost o nouă aventură. Pe parcurs ceva s-a schimbat? Înainte zilele noastre erau atemporale, acum zilele noastre sunt programate. Asta înseamnă a fi adult? A fi liber? Dar suntem cu adevărat liberi?
Ce înseamnă libertatea pentru tine? Ce înseamnă libertatea fară cunoaștere? Ce înseamnă pentru compania ta a avea agenti de vânzări care nu cunosc cu exactitate dorințele clientului? Ce înseamnă pentru compania ta a avea agenți de vânzări care nu cunosc arta influențării?

Descoperim lumea printr-un manual. De ani de zile stăm și regurgităm ceea ce ni s-a spus. Testați și clasificați ca subiecții într-un laborator. Crescuți să nu facem nici o diferență în această lume, crescuți pentru a nu fi diferiți. Suficienți de deștepți pentru a ne face treaba, dar nu pentru a pune întrebări de ce o facem.
Poate a venit momentul ca, în compania ta, agenții de vânzări să înceapă să-și pună întrebări și să-și stabilească un obiectiv în viață, să-și urmeze calea, drumul lor către o lume mai bună, către o lume în care să aibă curajul, cu mâna pe inimă , să strige cât îi țin plămânii… A VENIT  MOMENTUL SĂ FACEM BANI.

E momentul să ai agenți de vânzări care au înțeles că vânzarea unui produs este un proces întreg care trebuie respectat în totalitate. Pentru că sunt agenți de vânzări care își asumă responsabilitatea pentru ceea ce fac. Sunt agenții tăi de vânzări care cunosc în detaliu dorințele clientului lor și știu cum să-l ajute ca el să poată prospera și să facă bani. Sunt agenții tăi de vânzări care cunosc psihologia clientului. Sunt agenții tăi de vânzări care știu să-și influențeze atât de bine clienții în drumul lor către succes încât își fac încasările la timp. Acesta este momentul tău și al companiei tale! Momentul în care agenții tăi de vânzări devin… DE NEOPRIT! Devin O MAȘINĂ DE VÂNDUT!

 

Înscrie-ți echipa de vânzări la Curs Vânzări - FII DE NEOPRIT - DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT

Când este vorba de vânzări trebuie să acționezi… ACUM. Timpul este foarte important, orice pierdere de timp înseamnă pierdere de… BANI.
Eu, Ștefan Niță, ofer agenților de vânzări din compania ta acest program de formare… FII DE NEOPRIT – DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT… astăzi. Cu peste 30 de ani de experiență în vânzări directe, eu, Ștefan îți ofer un instrument unic de instruire a echipei tale de vânzări pentru a fi utilizat în aproape orice situație. Este unic datorită schimbării imediate a mentalității și formării unei echipe de învingători. Acest lucru este posibil datorită tehnicilor de NLP pe care eu le folosesc și pe care agenții tăi de vânzări le vor învăța la acest curs vânzări. Totul pleacă de la creier și de la setarea lui. Și… crede-mă când îți spun în business… BANII sunt tot ceea ce contează.
                                                                       

Pentru a stabili detaliile și a-ți înscrie echipa la Curs Vânzări – FII DE NEOPRIT – DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT  contacteaz-o pe Alexandra Demian

curs vânzări

Telefon

+40 734 945 881

Email

office@stefannita.com

CE CONȚINE CURSUL DE VÂNZĂRI FII DE NEOPRIT - DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT

Acest Curs Vânzări – Fii de Neoprit este unul foarte complex, este un program dedicat companiilor în vederea instruirii echipelor de vânzări. Este conceput pentru vânzători indiferent de domeniul de activitate. Totul plecă de la setarea creierului și de la pregătirea agenților de vânzări. Am pregătit acest program în urma multor ore de studiu și de testare. Multe din vechile tehnici și abordări nu mai funcționează. Oamenii și stilul lor de viață s-a schimbat și trebuie să înțelegem că în spatele oricărui produs cumpărat există o dorință. Mai devreme sau mai târziu clienții cumpără. Singura întrebare este de unde? Agenții de vânzări care ajung să înțeleagă cu adevărat acea dorință a clienților sunt cei… CÂȘTIGĂTORI.
Ce poți face imediat pentru a avea agenți de vânzări câștigători? Înscrie-i acum la cursul de vânzări Fii de Neoprit care conține tehnici NLP.

Iată ce conține mai exact cursul:

Motivare

Începem cu începutul! Pentru a face lucruri extraordinare agenții tăi de vânzări trebuie să se comporte ca niște oameni care fac lucruri extraordinare. Să iasă din normalitate. Să învețe cum funcționează creierul uman, mai ales să afle ce soft-uri au preinstalate și ce soft-uri trebuiesc abdatate. Mai exact, să descopere ce face partea conștientă și partea inconștientă pentru a putea ulterior să învețe cum să se „joace” cu ele. 
Vor descoperi ce înseamnă cu adevărat „eu”, care este starea lor emoțională și care este nivelul competențelor lor. Ce este raportul și cât este de importantă calitatea relaționării. 
Să știe ce vor, care este rezultatul scontat și mai ales să afle răspunsul la întrebarea… cum știi că te afli pe drumul cel bun? Au nevoie să realizeze importanța flexibilității, dacă ceea ce au făcut până acum nu dă rezultate să încerce altceva. 
Te-ai întrebat vreodată de ce unii agenți de vânzări fac mai multe vânzări decât colegii lor având aceleași produse și resurse?

Raportul și importanța celor 60 de secunde

Raportul este de fapt conexiunea care se stabilește între două sau mai multe persoane. Un agent de vânzări performant este acel agent care reușește să stabilească un raport profund cu clienții săi. Într-un raport profund discutăm de fapt despre congruență în comunicare. Congruența trebuie să fie la nivel de limbaj verbal, paraverbal cât și non-verbal. Unii agenți de vânzări pot fi mai convingători decât alții, chiar dacă pronunță aceleași cuvinte. De ce? Datorită celor trei tipuri de comunicare: cea verbală, nonverbală și paraverbală. Studiile și cercetările în domeniul comunicării arată cam așa: 
-55% din totalitatea mesajului pe care îl comunicăm este transmis prin limbajul trupului - nonverbal (gesturi și atitudine)
-38% este transmis paraverbal (tonul, ritmul și volumul vocii) 
-7% este transmis verbal (prin intermediul cuvintelor). 
Îi voi învăța pe agenții tăi de vânzări cum să stabilească un raport profund cu clienții lor și să comunice congruent pentru a fi înțeleși. Pentru că nu contează ce spun ei, ci contează mesajul pe care îl înțelege clientul și raportul stabilit cu acesta!

Comunicarea (VAKOG)

Modelul nivelurilor neurologice ale lui Robert Dilts, expert de top în NLP, leagă conceptul de nivel logic cu sistemul nervos. Acesta a sugerat că fiecare dintre noi operează pe șase nivele neurologice. Nivelul neurologic nu se referă la componența fizică a creierului, ci dimpotrivă, acesta este un model pentru edificarea componenței logice în relație cu procesele și conexiunile la nivelul sistemului nervos. Identificarea și cunoașterea celor șase nivele neurologice, ajută agenții de vânzări în comunicare prin spargerea blocajelor. Fă-te înțeles!
 Comunicarea rezidă în rezultatul obținut. Dacă agenții tăi de vânzări comunică fără a obține rezultatul dorit au comunicat degeaba. Îi voi învăța cum să comunice prin cele cinci simțuri (VAKOG). 
Noi, oamenii, gândim în imagini, sunete sau senzații. Canalele de comunicare sunt diferite de la om la om, motiv pentru care unii comunică în imagini, alții comunică prin sunete iar alții prin simțuri. Cu toții deținem toate canalele de comunicare dar avem unul dominant, favorit. Agenții tăi de vânzări vor ști cum să identifice simțul dominant al clientului lor și mai important cum să transpună, să traducă mesajele ce vor să le comunice astfel încât să se facă înțeleși și să obțină rezultatul dorit. Astfel comunicarea echipei tale de vânzări, a oamenilor care-ți reprezintă compania va fi dusă la nivel de excelență.

Stări, strategii și ancorare

Bun! Deja ai niște agenți de vânzări mult mai implicați, mai convingători, mai siguri pe ei și mai productivi. Acum este momentul în care îi învăț cum să proiecteze strategii. Când proiectăm o strategie, ne trimitem creierul într-o direcție productivă. Strategia descrie procesul prin care ne organizăm componentele reprezentaționale în anumite succesiuni pentru a crea rezultatul dorit. În vânzări, abilitatea de a crea strategii este mai importantă decât inteligența pentru a obține rezultatele dorite. Mintea este cea care ne face rău sau bine, care ne face fericiți sau nefericiți, bogați sau săraci. Tu ești aceeași persoană, ai aceleași resurse, doar stările sunt diferite. Îți învăț agenții de vânzări din companie cum să-și seteze mintea și să-și gestioneze stările pentru a lua starea unor… învingători.
Urmează partea în care agenții tăi de vânzări învață să-și ancoreze starea de învingători. Ancorarea este o asociere creată de gânduri, idei, sentimente sau stări, printr-un anume stimul. Important este că noi, toți, suntem capabili să ne ancorăm. Sentimentele pot fi negative sau pozitive. În acest modul îi învăț cum să folosească această tehnică eficace pentru a-și canaliza constructiv reacțiile lor puternice subconștiente pentru a atinge... succesul. Practic alung depresia din echipa ta și-ți aduc succesul în companie.

Emoții și arta citirii lor

Acum, agenții tăi de vânzări, știu că 55% în comunicarea unui mesaj îl reprezintă nonverbalul, deci, a venit momentul să-i învăț să obseve imediat ce emoții trezesc în clienții lor și cum pot profita de acest lucru. Cele 7 emoții de bază sunt frica, mânia, dezgustul, disprețul, tristețea, uimirea și bucuria. Ele pot fi recunoscute la orice persoană datorită microexpresiilor faciale universal valabile care vin din inconștientul nostru, deci, nici nu realizăm ce facem. Cu toții avem abilitatea de a observa în mod corect care este starea emoțională a persoanei din fața noastră, ce simte și ce gândește. Dar de cele mai multe ori fie nu suntem atenți fie nu profităm de acest lucru. Acum pot să învețe cum să folosească aceste tehnici atât în favoarea lor, a companiei cât și în cea a clientului. Vor descoperi ce înseamnă o comandă mascată și cum poate fi ea transmisă inconștientului în vederea obținerii unui rezultat automat și imediat. Inclusiv vor învăța ce înseamnă cu adevărat să te pui în pielea interlocutorului tău și cum să vadă lucrurile din noi perspective. Această tehnică îi ajută pe agenții de vânzări să descifreze și să rezolve conflictele de orice natură.

Dorințele clienților și comunicarea persuasivă

Am ajuns acum la nivelul cel mai înalt la ceea ce-și doresc clienții. Tu știi ce-și doresc clienții tăi? Dar agenții tăi de vânzări, știu ce-și doresc? Pentru o rată mare de închidere trebuie să știe care sunt adevăratele lor dorințe. Cei mai mulți dintre clienți nu spun ce-și doresc și mai și comunică prin omisiuni, generalizări și distorsiuni. Un vânzător excepțional știe să pună întrebări și să asculte. Sunt sigur că agenții tăi de vânzări vor fi uimiți de puterea întrebărilor și de rezultatul obținut. Consider oportun, pentru că amândoi suntem destul de maturi și onești, să-ți spun că acest program... FII DE NEOPRIT îl duc la nivel de… excelență. Acest modul este despre influențare și despre puterea echipei tale de a închide vânzări memorabile. Comunicarea persuasivă este esențială în obținerea rezultatelor scontate. Și am ajuns și la obiecțiile clienților. La terminarea programului... FII DE NEOPRIT - DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT, obiecțiile lor vor deveni povești, poveștile mituri și miturile legende. Agenții tăi de vânzări vor povesti cu plăcere, la o cafea, cu câtă ușurință tranșează acum obiecțiile și cum închid vânzare după vânzare. Gata cu joaca! Dacă vrei ca echipa ta de vânzări să facă mai multe vânzări, să încaseze la timp facturile și să fie acolo unde merită să fie acum este momementul să-i înscri în programul… FII DE NEOPRIT - DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT!

Metaprograme și scrierea

Metaprogramele sunt cheile pentru modul în care o persoană prelucrează informațiile. Creierul uman prelucrează informațiile într-un mod asemănător cu un calculator. Metaprogramele sunt tipare puternice interioare pe care le folosim pentru a hotărî căror informații sau fapte le acordăm atenție. Acesta este motivul pentru care reacționează oamenii atât de diferit la mesaje identice. Îți imaginezi cât de... performantă ar deveni echipa ta după parcurgerea programului... FII DE NEOPRIT? Iar datorită faptului că în vânzări nu totul se întâmplă față în față și mai apare și comunicarea scrisă (fie ai de trimis o ofertă scrisă, ai de făcut un raport, de trimis un email) sunt sigur că îți dorești ca agenții tăi de vânzări să nu aibe o comunicare neclară, ambiguă și nesigură. De aceea le voi prezenta și îi voi învăța tehnici de scriere pentru ca totul să fie clar, pe înțelesul tuturor și să aibe efectul scontat. 


ATENȚIE!

ÎN MÂINILE GREȘITE, ACESTE TEHNICI PERSUASIVE S-AR PUTEA FOLOSI PENTRU A MANIPULA CLIENȚII ȘI OAMENII DIN VIAȚA TA...

CURS VÂNZĂRI FII DE NEOPRIT - DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT

Sunt sigur că ai înțeles care este puterea programului… FII DE NEOPRIT – DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT.
Sunt un coach si un trainer enervant, pot să-ți fac viața oribilă pentru că nu sunt genul de persoană care menajează o altă persoană. Vreau să lucrez cu oameni care au… privirea tigrului, care au… foc în sânge, care vor… să reușească și care vor să-ți crească cifrele de afaceri.
Asta trebuie să aduci la masă. Trebuie să ai acel foc în sânge, să fii dispus să te trezești dimineața devreme, să vrei să pleci la luptă, trebuie să ai… O ECHIPĂ BINE PREGĂTITĂ. Acum este momentul să-ți… înscrii echipa în programul FII DE NEOPRIT – DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT.
PS: La încheierea programului FII DE NEOPRIT – DEVIN-O O MAȘINĂ DE VÂNDUT,  o să ai o echipă cu ochi de tigru, înflăcărată care va fi în stare să vândă frigidere la Polul Nord și nisip în desert.

Testimoniale

Call Now ButtonSună-mă acum!